Схема з нафтопродуктами: київського митника підозрюють у зловживаннях на 6,5 мільйона

Схема з нафтопродуктами: київського митника підозрюють у зловживаннях на 6,5 мільйона

Фото
Укрінформ
Головному державному інспектору митного поста «Столичний» Київської митниці повідомили про підозру у зловживаннях під час митного оформлення нафтопродуктів на 6,5 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора фігуранту повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем (ст. 364 Кримінального кодексу України).

“За даними слідства, у вересні-листопаді 2020 року службова особа Київської митниці Держмитслужби, здійснюючи контроль правильності класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, поданих для митного оформлення, підтверджувала правомірність визначення кодів, відповідно до яких вони не підлягали оподаткуванню акцизним податком. Однак, згідно норм податкового законодавства та висновків лабораторних досліджень, ввезені нафтопродукти необхідно було класифікувати за кодом, який передбачає нарахування акцизного податку”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У митників «Борисполя» вилучили три тонни контрабанди брендових товарів

В ході досудового розслідування зафіксовано 26 епізодів протиправної діяльності, внаслідок чого державний бюджет недоотримав акцизного податку та ПДВ на загальну суму понад 6,5 млн грн.

Крім того, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора у червні 2021 року повідомили про підозру ще трьом головним державним інспекторам митного поста «Столичний» Київської митниці Держмитслужби. Зафіксований 21 епізод їхньої протиправної діяльності, внаслідок якої державний бюджет недоотримав акцизного податку та податку на додану вартість на загальну суму понад 5 млн грн.

Читайте також: Митники за пів року виявили порушень майже на 1,5 мільярда

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня правоохоронці повідомили про підозру трьом службовим особам Київської митниці щодо зловживання при ввезенні вживаних вантажівок, яким державі завдано збитків на 4,4 млн грн.

Фото: Офіс генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-