На Банковій проходить акція проти переслідування патріотів і ветеранів

На Банковій проходить акція проти переслідування патріотів і ветеранів

Фото
Укрінформ
Під будівлею Офісу Президента проходить акція, учасники якої вважають, що нині в країні відбувається переслідування патріотів, бойових генералів, ветеранів, учасників бойових дій.

Організатором заходу є громадська організація «Справа громад», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Присутні обурені рішенням Печерського райсуду Києва, який обрав запобіжний захід у вигляді арешту колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Павловському, який фігурує у справі про продаж неякісної військової техніки для Збройних сил, а також голові правління підприємства «Кузня на Рибальському» Валерію Шандрі. Учасники акції згадали й про справи генералів Дмитра Марченка, Олега Шевчука, Віктора Назарова, а ще ветеранів АТО Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко.

Вони водночас обурені тим, що один з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, суд відправив під домашній арешт.

Учасники акції поводять себе спокійно. Тут лунає музика, дехто з присутніх тримає у руках плакати із написами: «Ні фактів, ні доказів - не суд, а судилище», «Руки геть від патріотів», «Ми - проти кривосуддя», дехто тримає прапори України.

Під Офісом глави держави продовжують збиратися активісти, люди у військовій формі, небайдужі громадяни, колишні політики.

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня слідчі ГСУ ДБР оголосили підозру 3 колишнім посадовим особам Міністерства оборони та голові правління ПрАТ «Кузня на Рибальському», а також голові ПрАТ - у межах розслідування справи щодо закупівлі військової техніки низької якості.

За інформацією слідства, державі було завдано збитків на понад 475 млн гривень.

Печерський суд Києва 12 липня дав згоду на арешт генерала Павловського на вимогу Державного бюро розслідувань. Суд також постановив, що альтернативою арешту може бути грошова застава у майже 500 млн гривень.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-