Ткаченко – про демонтаж «Квітів України»: Будь-які подальші дії незаконні

Ткаченко – про демонтаж «Квітів України»: Будь-які подальші дії незаконні

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті “Квіти України” у Києві.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Телеграмі. 

"Щодо будівлі «Квіти України». Сьогодні інспектор МКІП відправився до будівлі, щоб повідомити забудовникам новини. Йдеться про припис, який забороняє будь-які будівельні роботи. Вручити документ особисто не вдалось, але ми вже працюємо над цим. Тим не менш – будь-які подальші дії є незаконними, адже дозвіл МКІП на будівельні роботи у забудовника відсутній. Про що йдеться у приписі? Про те, що проведення будробіт у межах історичного ареалу без відповідних дозволів центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини – неможливе", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що допоки триватиме розгляд усіх спірних питань – патрульні поліції чергуватимуть біля «Квітів України», а МКІП триматиме ситуацію на контролі.

Читайте також: Демонтаж «Квітів України»: у КМДА кажуть, що не давали дозвіл й готують позов

Ткаченко подякував поліції за те, що ті відгукнулися на прохання МКІП та підключилися до ситуації . "Дивно бачити, як КМДА спочатку грає у мовчанку, не висловлює позицію, не діє, а лише чомусь знаходить винуватих. Вчора ми спілкувалися з Віталієм Кличком у пошуках рішень, а сьогодні публікуються заяви його радників про нібито дозвіл від МКІП – нісенітниця. Позицію нашого міністерства я вже виклав вище, і ми будемо її відстоювати. А КМДА рекомендую розглянути шляхи, як подати об'єкт на набуття статусу пам’ятки місцевого значення, бо саме це у їхній юрисдикції" - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві почали зносити будівлю "Квіти України", що розташована на вулиці Січових Стрільців.

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко вважає, що роботи з демонтажу будівлі "Квіти України" на столичній вулиці Січових Стрільців необхідно негайно зупинити.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» – унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів в якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Фото: Фейсбук Олександра Ткаченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-