Директор центру «первинки» виплатив своїм родичам понад 6 мільйонів зарплати

Директор центру «первинки» виплатив своїм родичам понад 6 мільйонів зарплати

Укрінформ
У Києві директор та четверо посадовців Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Голосіївського району підозрюються у привласненні 6,3 млн грн бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Киівська міська прокуратура.

Керівнику КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Голосіївського району Києва, трьом його заступникам і головному бухгалтеру повідомили про підозру у заволодінні бюджетними коштами у сумі 6,3 млн грн, у складі організованої групи (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За матеріалами слідства, директор центру організував схему привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем. До злочинної діяльності він залучив трьох заступників і головного бухгалтера.

Читайте також: Колишній народний депутат та чиновники Київради «кришували» МАФи у переходах

Злочинна схема полягала у виплаті зарплат працівникам, яких призначали на вакантні посади з числа своїх знайомих та родичів, але які фактично на роботу не виходили, а нараховані їм кошти розподілялися між учасниками організованої групи.

Таким чином учасники організованої групи протягом 2013 - 2019 років привласнили понад 6,3 млн грн.

29 червня правоохоронці провели обшуки у приміщенні Голосіївської райдержадміністрації та на комунальному підприємстві з метою виявлення доказів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Читайте також: У метро Києва «наварили» 12 мільйонів на лампочках, підряднику оголосили підозру

Директору підприємства і чотирьом його підлеглим повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення вказаного злочину.

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Голосіївського району Києва засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва, від імені якої виступає Київська міська рада, та підпорядковане Управлінню охорони здоров’я Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві екскерівника комунального підприємства "Муніципальна охорона" і підприємця судитимуть за привласнення 580 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-