ДФС провела обшуки в Київпастрансі

ДФС провела обшуки в Київпастрансі

Фото
Укрінформ
Державна фіскальна служба провела обшуки в КП «Київпастранс» у справі за фактами ухилення від сплати податків та привласнення бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДФС у Фейсбуці.

Зокрема, згідно з повідомленням, співробітники ГУ ДФС у Києві під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора в рамках досудового розслідування кримінального провадження викрили службових осіб одного із комунальних підприємств КМДА в ухиленні від сплати податків, привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

"Правоохоронці встановили, що службові особи КП «Київпастранс», діючи за попередньою змовою із службовими особами відокремленого підрозділу комунального підприємства «Київпастранс» - «Дирекція по будівництву та утриманню об'єктів транспорту та допоміжної інфраструктури» та іншими суб’єктів господарської діяльності (СГД), в тому числі із ризиковими та транзитними суб’єктами підприємницької діяльності, протягом 2020 року привласнили бюджетні кошти при проведенні робіт з реконструкції трамвайної лінії. Загальна вартість робіт склала понад 80 мільйонів гривень, значну частину яких було привласнено", - заявили в ДФС, додавши, що наразі призначено експертизу, під час якої буде встановлено розмір завданих збитків.

Крім того, за даними Фіскальної служби, встановлено, що ряд осіб, використовуючи реквізити «ризикових» СГД, вчинили пособництво службовим особам одного із товариств в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Обшуки приміщень за юридичною та фактичною адресою КП «Київпастранс» були проведені 22 червня на підставі ухвали районного суду м. Києва, підкреслили в ДФС.

"За результатами обшуків виявлено та вилучено фінансово-господарську документацію КП «Київпастранс» та комп’ютерну техніку. Вищезазначені документи, після завершення їх огляду будуть визнані речовими доказами у кримінальному провадженні", - підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: У «Київавтодорі» прокоментували обшуки ДФС

Досудове розслідування триває.

"Триває щоденна робота з виявлення фактів ухилення від сплати податків та неправомірного використання коштів з бюджету міста. Модернізація інфраструктури в столиці має бути одним із пріоритетів, а влада Києва має забезпечити існування сучасної транспортної інфраструктури та її комфортне використання для мешканців та гостей столиці. ДФС не дозволить займатися розтратою бюджетних коштів та продовжить жорстко реагувати на будь-які прояви порушень. Всі фігуранти кримінальних проваджень будуть притягнуті до відповідальності", - заявив голова ДФС Вадим Мельник.

Фото: ДФС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-