У Кличка заявляють, що коронавірус у Києві пішов на спад

У Кличка заявляють, що коронавірус у Києві пішов на спад

Укрінформ
Рівень захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 у Києві зменшується – нині у стаціонарі столичних лікарень із цим діагнозом перебувають 322 пацієнти.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

«При тому, що в кінці березня - на початку квітня перебували на ліжках більш як 5 тисяч хворих, за добу було близько 850 виїздів лише на підозру COVID-19 і пневмонії… Це була безвідмовна госпіталізація, і ті цифри госпіталізації говорять самі за себе. Сьогодні на ранок перебувають 322 пацієнти», - сказала Гінзбург.

Читайте також: Валентина Гінзбург, керівник столичного Департаменту охорони здоров’я

Вона уточнила, що, зокрема, у 17-й лікарні, в дитячій лікарні №1, у пологовому будинку немає нині жодного пацієнта. «Навіть в Олександрівській лікарні на розгорнутих 650 ліжок – всього 102 пацієнти. 4-та лікарня, яка у нас виступала як шпиталь, 70 пацієнтів на ранок (тут і далі – цифри станом на 18.06.2021 – ред.).

Тому у столиці згортають роботу додаткових COVID-лікарень, однак, як запевнила Гінзбург, у разі нової хвилі захворювання допомога буде швидко розгорнута знову.

«Все, що стосується централізованого киснепостачання, залишається в лікарнях. Це капітальні видатки, це потребувало проєкту, певних дій, і воно залишається. Що стосується забезпеченості препаратами. У нас є залишки медикаментів, витратних матеріалів, які були закуплені за кошти, виділені місцевим бюджетом. Тобто, вони мають певний запас… Це була значна підтримка для наших закладів», - акцентувала Гінзбург.

Читайте також: В Україні готуються до вакцинації підлітків – МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією мера Києва Віталія Кличка, у столиці за 18 червня зареєстровано 202 нові випадки COVID-19 (загалом 212 097). Померли три людини (загалом 5171), 25 хворих на COVID-19 госпіталізовані, ще 26 госпіталізовані з підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Одужав від коронавірусу 181 киянин (загалом 202 448).

Загалом в Україні за минулу добу виявили 852 випадки зараження коронавірусом, 40 осіб померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-