Члени «Муніципальної варти» організували незаконний стрілецький полігон - СБУ

Члени «Муніципальної варти» організували незаконний стрілецький полігон - СБУ

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України підозрює членів Громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна варта» в організації незаконного стрілецького полігону в Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Співробітники Служби безпеки викрили протиправну діяльність групи осіб, яка облаштувала незаконний стрілецький полігон на території колишнього дитячого табору у Дарницькому районі Києва.

«Досудовим слідством встановлено, що до організації полігону причетні члени Громадського формування з охорони громадського порядку «Муніципальна варта». Тренування зі стрільби проводились з використанням незареєстрованої вогнепальної зброї», - йдеться у повідомленні.

СБУ викрила незаконний стрілецький полігон у Києві Фото: СБУ

Читайте також: Контррозвідка СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок за $2 мільйони

СБУ виявила, що учасники групи зберігали боєприпаси, вибухові речовини та засоби ураження, незаконно переміщені з району проведення ООС.

У ході обшуків у помешканнях фігурантів виявлені та вилучені: гранатомет РПГ-22, 400 г тротилу, 2 корпуси гранат РГД-5, напівавтоматичний пістолет KRISS виробництва США калібру 9*21 мм, майже сотня набоїв різного калібру, значна кількість мисливської нарізної зброї.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, проводяться експертизи. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам провадження.

Як повідомляв Укрінформ, у травні СБУ виявила схрон зброї та боєприпасів у Печерському районі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-