Затриманий на хабарі посадовець Укртрансбезпеки не має стосунку до діяльності мерії - КМДА

Затриманий на хабарі посадовець Укртрансбезпеки не має стосунку до діяльності мерії - КМДА

Укрінформ
Затримання на хабарі в. о. керівника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки стосувалося саме його посадових обов’язків як працівника зазначеної служби, і жодним чином не пов’язане із діяльністю Київської міської держадміністрації.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА, передає Укрінформ.  

"При цьому кілька засобів масової інформації опублікували новину, у якій пов’язали цей факт із діяльністю КМДА, посилаючись на те, що затриманий був членом конкурсного комітету на визначення перевізників для роботи на міських автобусних маршрутах. Зазначимо, що затриманий не є співробітником Київської міської державної адміністрації", - йдеться у повідомленні.

У КМДА наголосили, що у конкурсному комітеті він представляв центральний орган державної влади, підпорядкований напряму Кабінету Міністрів, однак не взяв участі в жодному засіданні комітету.

"Кандидатуру затриманого керівництво Укртрансбезпеки запропонувало Київській міській державній адміністрації листом № 915/5.1/14-21 від 03.03.2021 р.", - зауважили в пресслужбі.

Відповідно до п. 23 Постанови Кабінету Міністрів № 1081 від 03.12.2008р. «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» Київська міська державна адміністрація не може відмовити у включенні до конкурсного комітету представникам таких органів центральної влади, як Укртрансбезпека, Національна поліція і територіальні органи з надання сервісних послуг МВС.

Читайте також: Суд арештував затриманого на хабарі в $160 тисяч ексчиновника Чернігівської ОДА

"Згадування Київської міської державної адміністрації у ЗМІ в контексті кримінального провадження стосовно посадовця Укртрансбезпеки – це маніпуляції, і останнім часом вони стали системними", - наголосили в КМДА.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Державного бюро розслідувань затримали виконувача обов’язків керівника Північного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, який вимагав від перевізників сплачувати “данину” від п'ятисот до тисячі доларів щомісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-