4G-зв'язок запрацював на всіх станціях київського метро

4G-зв'язок запрацював на всіх станціях київського метро

Укрінформ
Швидкісний мобільний інтернет 11 травня включено на останній зупинці київської підземки – станції «Теремки». Таким чином, 4G від мобільних операторів працює на всіх 46 підземних станціях київського метро і в тунелях між ними.

Про це йдеться в пресрелізі компанії Vodafone Україна, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Завершено один з амбітних проєктів – пуск 4G в метро Києва, який став прикладом тривалої й злагодженої роботи декількох учасників проєкту: мобільних операторів, технологічного партнера Huawei, міської влади, профільних державних органів та громадських організацій", - ідеться у пресрелізі.

Читайте також: Канада досі думає, чи допускати Huawei до мережі 5G в країні

Найбільше навантаження на мережу 4G в метро спостерігається з 8-ої до 9-ої год. і з 16-ої до 19-ої год., додали в компанії.

Як повідомлялось, запуск 4G-мережі в метро почався в березні минулого року зі станції "Академмістечко" і тривав поетапно протягом року. За час, поки тривало підключення, простежується стійка тенденція збільшення трафіку в метро з місяця в місяць: його обсяг уже перевищив обсяг трафіку такого обласного центру як Тернопіль. Пік щоденного трафіку спостерігався 25 лютого 2021 року, коли був встановлений рекорд споживання мобільного інтернету в метро.

Читайте також: Швидкісний трамвай продовжать до станції метро «Палац спорту»

Для роботи 4G в метро всі три оператори використовують спільне обладнання від компанії Huawei, але власні частоти відповідно до ліцензій. Частоти використовують у двох діапазонах: 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету. Середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.

Vodafone Україна - український телеком-оператор, який надає послуги швидкісного інтернету 3G і 4G. Інвестиції Vodafone в період активного будівництва мереж швидкісного інтернету за період із січня 2015 року по жовтень 2020 року перевищили 28,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-