У Києві ухвалили особливі вимоги до церков і вірян під час святкування Великодня

У Києві ухвалили особливі вимоги до церков і вірян під час святкування Великодня

Укрінформ
Столична влада ухвалила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

«Сьогодні вранці відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому, зокрема, ухвалили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня», - сказав Кличко.

Так, за його словами, щоб запобігти спалаху коронавірусу, міська влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі.

Читайте також: МОЗ не вводитиме додаткових обмежень на Великдень

«Якщо ж десь прихожани підуть у церкву, необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень. По перше, храми мають забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень. По-друге - обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє - забезпечити температурних скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях. І, звичайно, масковий режим ніхто не відміняв», - підкреслив Кличко.

Мер повідомив, що міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій і закликала їх дотримуватися правил і обмежень.

«Ми також чекаємо на свідоме і зважене рішення Всеукраїнської ради церков, яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення усіма конфесіями про те, яким чином проводити богослужіння та як відбуватиметься освячення Великодніх кошиків. Переконаний, що церква має дбати про здоров’я своїх вірян та не наражати їх на небезпеку», - підкреслив він.

Кличко також закликав киян провести свята в колі родини. Не збиратися великими компаніями та не йти в місця великого скупчення людей.

Як повідомлялося, в Україні за минулу добу, 22 квітня, зареєстрували 14 277 нових випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків - 434.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-