Музей Майдану пропонує визнати нацпам’яткою алею Героїв Небесної Сотні

Музей Майдану пропонує визнати нацпам’яткою алею Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Музей Революції гідності розробив облікову документацію (паспорт) на алею Героїв Небесної Сотні з метою зміни її категорії з місцевого на національне значення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба музею.

«Матеріал напрацьовували впродовж 2019-2020 років. Інформація, зазначена у документації щодо частини охоронних об'єктів, внесена на основі матеріалів, наданих слідчими. У березні 2021 року паспорт підписано в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА та направлено до Міністерства культури та інформаційної політики України», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: «Куб» на алеї Героїв Небесної Сотні демонтують

Як зазначається, згідно із законодавчою процедурою, цю облікову документацію тепер у МКІП повинна вивчити Експертна комісія з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та ухвалити відповідне рішення про зміну категорії пам’ятки.

«Враховуючи велике історико-культурне значення Революції гідності та значний суспільний інтерес до цього питання, сподіваємося, що МКІП оперативно надасть цій революційній пам’ятці статус національної. Епіцентр протестних подій у центрі Києва став пам’яткою історії місцевого значення ще у 2014 році завдяки громадській ініціативі «Музей Майдану». Нині алея Героїв Небесної Сотні потребує підвищення рівня охорони, оскільки є складовою національного меморіально-музейного комплексу», – наголосив генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло.

Читайте також: На алеї Героїв Небесної Сотні відкрили Дзвін гідності

Як повідомлялося, Алея Героїв Небесної Сотні — вулиця в Печерському районі Києва, пролягає від Майдану Незалежності й Хрещатика до Ольгинської та Інститутської вулиць. Алея пішохідна. На більшій її частині, там, де в лютому 2014 року відбулися розстріли, обабіч улаштовано пам'ятні знаки, пам'ятники та меморіали на честь Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-