Поліцейські Києва пройшли навчання в обстановці, наближеній до бойової

Поліцейські Києва пройшли навчання в обстановці, наближеній до бойової

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські Києва у складі зведеного загону пройшли навчання на полігоні, зокрема, у обстановці, наближеної до бойової, правоохоронці удосконалювали навички зі стрільбі з різних видів зброї, надання домедичної допомоги, тощо.

Про це поінформував очільник столичної поліції Андрій Крищенко, передає Укрінформ.

"Хоча нашою основною роботою залишається безпека в столиці та розкриття злочинів, поліцейські не можуть бути осторонь подій у державі та несуть службу в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Ці навчання – перевірка готовності наших правоохоронців до надзвичайних ситуацій", - поінформував Крищенко.

До складу зведеного загону увійшли 250 співробітників Головного управління поліції та територіальних підрозділів, зокрема дільничні офіцери поліції, слідчі, дізнавачі, працівники кадрового забезпечення та відділу кримінальної поліції. Також до занять долучилися бійці полку поліції особливого призначення «Київ» та КОРДу.

Як розповів начальник поліції Києва, після створення зведеного загону у 2016 року такі навчання поліцейські проходять щорічно.

Поліцейські столиці пройшли навчання в обстановці, наближеної до бойової / Фото: пресслужба НПУ

"Відпрацювання проходять в умовах, максимально наближених до бойових, де ми перевіряємо техніку, логістику, проводимо марш-кидок на 100 кілометрів. Цього разу вдосконалювали вправи з гранатами, стріляли з кулеметів, штурмових гвинтівок і снайперських комплексів", - сказав Крищенко.

Читайте також: На Херсонщині стартували навчання тероборони

Як уточнюється, окрім вогневої, інженерної та тактичної підготовки, поліцейські виконували завдання із зачистки і взяття під контроль будівель, створення мобільних блокпостів, пересування підрозділу за бронетехнікою. Такі навчання допомагають відпрацювати алгоритми дій у конкретних ситуаціях та закріпити практичні навички, зазначили у відомстві.

Під час цих занять також пройшла лекція з домедичної підготовки, зокрема, учасників заходу поінформували про транспортування потерпілих та накладання джгутів.

Читайте також: СБУ перевела в режим підвищеної готовності підрозділи в усіх областях

Як повідомляв Укрінформ, на рівні Кабінету Міністрів та Ради національної безпеки і оборони ухвалять рішення щодо матеріального та військово-технічного забезпечення підрозділів на лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-