У Міносвіти не планують продовжувати навчання столичних шкіл влітку

У Міносвіти не планують продовжувати навчання столичних шкіл влітку

Укрінформ
Дистанційне навчання у Києві не переривалось, канікули були у заплановані терміни, тому школи столиці не мають наміру продовжувати навчання у перший місяць літа.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі Громадського радіо заявив начальник Головного управління шкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко.

«У міністерстві зараз немає інформації про те, що заклади освіти ухвалюють рішення про продовження роботи у червні», - сказав Кононенко.

Читайте також: «Карантинні» ноутбуки і COVID-захист: Кабмін перерозподілив 1 мільярд для шкіл та ЗНО

Втім, додав він, мова про продовження навчання може йти у деяких регіонах, особливо західних, оскільки там була ситуація, коли канікули оголошувались понаднормово.

Згідно з законодавством, в Україні навчальний рік починається 1 вересня і завершується не пізніше 1 липня. Обов'язковими для навчання є 175 днів у році.

Читайте також: У Києві запустили анкетування щодо якості дистанційного навчання

Як повідомляв Укрінформ, раніше в МОН заявили, що школи в деяких регіонах можуть продовжити навчання в червні через канікули, які були у зв'язку з епідемічною ситуацією. Рішення про це приймає педрада та директор навчального закладу, оскільки згідно з законодавством навчальний заклад самостійно приймає рішення стосовно режиму роботи, оголошення канікул тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-