У Києві коронавірус пішов на спад, але смертність лишається високою – Кличко

У Києві коронавірус пішов на спад, але смертність лишається високою – Кличко

Укрінформ
У Києві за минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, зросла на 965 осіб. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Кількість нових випадків захворювання в столиці трохи зменшилася, але високою залишається смертність від вірусу. Минулої доби в місті виявили 965 інфікованих, померли 40 людей - 17 жінок та 23 чоловіки. Усього за період пандемії - 4 297 летальних випадків від коронавірусу", - сказав Кличко.

Читайте також: Великдень на карантині: Київ звернувся до релігійних громад

Він зазначив, що підтверджених випадків захворювання в місті на COVID-19 на сьогодні 187 196.

За його словами, серед тих, хто захворіли: 574 жінки віком від 18 до 99 років і 21 дівчинка від чотирьох місяців до 17 років, а також 361 чоловік віком від 18 до 86 років і 9 хлопчиків від двох місяців до 16 років. Захворіли, зокрема, 33 медики.

Читайте також: Після 30 квітня: Кличко прокоментував можливість продовження карантину

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 131 хворого на коронавірус та 330 пацієнтів із підозрою на COVID-19 та з пневмоніями. Тобто, загалом у стаціонари медзакладів за добу потрапила 461 людина.

Кличко повідомив, що одужали минулої доби 641 киянин. Усього коронавірус подолали 116 498 мешканців столиці.

Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 287, Деснянському – 128, Дніпровському районі – 96 випадків.

Читайте також: Кличко розповів про розмову зі Шмигалем після своєї пропозиції про локдаун

"Як бачимо, потроху, але зменшується кількість госпіталізованих. У стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 3663 хворих на коронавірус, 2672 пацієнти знаходяться у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3250 людей. Під апаратами ШВЛ – 62 хворих", - сказав Кличко.

За його словами, заповненість ліжок у комунальних медзакладах на сьогодні майже 62%. Із них киснем забезпечено майже 73% ліжко-місць.

"Фахівці зазначають, що запроваджені містом обмеження дають результати. У нас почала знижуватися кількість нових випадків захворювання, а також, не набагато, але зменшилась кількість хворих, які потребують госпіталізації. Але лікарі наголошують, що більшість пацієнтів, які потрапляють до лікарень, – у важкому стані. Тому розслаблятися зарано", - наголосив очільник Києва.

Як повідомлялося, в Україні за минулу зафіксовано 12 162 випадки зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-