На площі Перемоги облаштують велодоріжки

На площі Перемоги облаштують велодоріжки

Укрінформ
На площі Перемоги реконструюють об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури, аби сформувати високоефективну систему безперешкодного, комфортного і безпечного дорожнього руху.

Як передає Укрінформ, такі роботи передбачені розпорядженням КМДА № 913.

"Роботи, які триватимуть до 2024 року, передбачають підвищення безпеки дорожнього руху. Запланована реконструкція, за попередньою оцінкою експертів Європейського інвестиційного банку, надасть можливість знизити аварійність на площі на 31%, стабілізує й у подальшому зменшить рівень травматизму і смертності. Адже аналіз дорожньо-транспортних пригод на площі Перемоги довжиною близько 3,2 км свідчить про наявність аварійно-небезпечної ділянки: за 2017-2019 роки тут сталось 1341 ДТП. Із них найчастіші, зокрема, – зіткнення транспортних засобів і наїзд на пішоходів", - йдеться у повідомленні.

На площі Перемоги, зокрема, встановлять інформаційні табло змінної інформації, стаціонарні відеокамери із детектором швидкості, детектори транспорту, метеостанції.

Також на дорозі облаштують острівці безпеки. Встановлять і притротуарні острівці для зупинок громадського транспорту та обмежувальні антипаркувальні стовпчики.

Площа стане дружньою до велосипедистів – з’являться велодоріжки, велостійки очікування та велопарковки.

Замовником робіт визначено комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху». Воно несе відповідальність за виконання робіт в установлені терміни згідно із затвердженим графіком, а також за раціональне й цільове використання бюджетних коштів.

Роботи триватимуть у рамках участі КП «Центр організації дорожнього руху» у проєкті «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України» за рахунок залучених кредитних коштів (Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку) та столичного бюджету.

Читайте також: Постраждала набережна, а не Міст Метро: у Київавтодорі пояснили, де сталося обвалення

Як повідомлялося, цьогоріч ще кілька вулиць столиці облаштують велосвітлофорами.

Першочергово велосвітлофори будуть встановлені на перехресті проспекту Степана Бандери з Тульською площею, розі вул. Івана Франка з вул. Богдана Хмельницького, вул. Андріївської з вул. Петра Сагайдачного.

Фото: Сергій Савченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-