У Києві лікарі вимагали хабар за видачу тіла померлої від COVID-19 у відкритій труні

У Києві лікарі вимагали хабар за видачу тіла померлої від COVID-19 у відкритій труні

Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря на вимаганні хабара за видачу тіла померлої від COVID-19 у відкритій труні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура у Facebook.

«Затримано завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря однієї із столичних лікарень на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, ці медики систематично вимагали від родичів померлих осіб кошти за прискорення проведення розтину тіл, зберігання їх у холодильних камерах, миття, одягання та підготовку до поховання. При цьому послуги, за які працівники лікарні брали гроші, згідно з нормативно-правовими актами МОЗ України надаються безоплатно.

Лікарів затримали у порядку ст. 208 КПК України під час одержання чергової неправомірної вигоди від громадянина за підготовку та видачу тіла жінки, померлої від COVID-19, у відкритій труні.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Встановлюються інші особи, які можуть причетними до корупційної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня СБУ викрила посадовців міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Запоріжжя, причетних до одержання хабарів. Задокументовано факти вимагання грошей від людей з інвалідністю 1 та 2 груп за проведення нейрохірургічних операцій.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-