Під Києвом проходить акція «1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу»

Під Києвом проходить акція «1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу»

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на території Пущі-Водиці проходять заходи акції «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» в межах проєкту «Озеленення планети».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішня акція - це продовження тієї акції, яку ми розпочали минулого року. Тоді восени ми зібрали в один день 53 тисячі людей в усіх регіонах України і висадили 2 млн дерев. Але ми тоді сказали, що це тільки початок, бо для того, щоб змінити екологічну ситуацію в світі, треба залучити мільйони людей по всьому світу. Тому що коли людина висаджує дерево, вона починає по-іншому ставитися до природи. Найшвидший спосіб боротьби за екологію - це змінити відношення людей до світу. І ми зрозуміли, що залучення людей до масового висадження дерев - це класний інструмент», - сказав один з ініціаторів акції, співзасновник благодійного фонду «Озеленення України» Сергій Гайдайчук.

Акція «1 мільйон дерев за 1 добу у 100 країнах світу» у Пущі-Водиці / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Він зазначив, що сьогодні висаджують дерева в усіх областях країни, а також українці та іноземці у більш ніж ста країнах світу.

Вінничани долучилися до Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

 За його слова, ключовим у цій акції є не кількість висаджених дерев, а кількість залучених до неї людей.

«Ця акція не лише про екологію, це ще дуже позитивна історія об’єднання українців, якого нам не вистачає. І через такі історії формується Україна, формується держава. Том що об’єднуються ті, хто ніколи не об’єднувався», - сказав Гайдайчук.

Своєю чергою співзасновниця благодійного фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк зазначила, що немає якогось світового проєкту, який об’єднував би українців зі 100 країн, «всі щось робили, і робили це не популяризуючи Україну, не популяризуючи себе».

«Я цим (проєктом – ред.) дуже пишаюся, пишаюся, що маю відношення до цієї ініціативи, пишаюся, що у нас така команда людей… це здебільшого волонтери, які постійно генерують нові ідеї, беруть на себе відповідальність», - сказала вона.

Під час акції учасники висаджують іменні дерева, відбуваються також прямі включення з різних країн, де в цей час також висаджуватимуть дерева з метою фіксації світового рекорду.

У ході акції кожна область України та кожна країна вибрали для себе певні види дерев, які притаманні саме їхнім регіонам/країнам і присвятили їх висадження героям війни, темі миру, дружби, родині і відновленню занедбаних зон відпочинку.

Алея сакур з’явилась у Дніпрі біля пам’ятника академіку Янгелю / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

У столичному регіоні основна локація для висадження іменних дерев представників влади, дипломатів іноземних країн, організаторів, партнерів проєкту Greening of the planet знаходиться у лісосмузі в Пуші-Водиці.

Читайте також: У Житомирі висадили тисячу дерев

Іменні дерева висаджували, зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов, державний секретар КМУ Олександр Ярема, голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів, заступниця міністра культури та інформаційної політики Лариса Петасюк та інші.

Дипломатичну алею висаджували посли 21-ї країни.

Також планується висадження мільйонного дерева задля фіксації рекорду цього року із онлайн-включенням зі співорганізаторами 100 країн світу та 25 регіонів України.

Захід відбувається з дотриманням суворих карантинних норм відповідно до нормативних положень.

Як повідомлялося, ініціював екологічну акцію благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міндовкілля, Держлісагентства та Міністерства закордонних справ України.

Метою Greening of the Planet є масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття – глобальної зміни клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-