Кличко каже, що у Києві видали пів мільйона спецквитків на транспорт

Кличко каже, що у Києві видали пів мільйона спецквитків на транспорт

Укрінформ
Під час торішнього карантину столична влада видала 400 тисяч спецперепусток для проїзду у громадському транспорті столиці. А цього року, на період суворих обмежень, запроваджених з 5 квітня, таких документів видали 500 тисяч. 

Їх отримали всі, від кого залежить забезпечення життєдіяльності міста.

Про це, як передає Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі 1+1.

«Так. Люди обурені, люди втомилися від обмежень. Але не можна сьогодні поводитися так, ніби вірусу не існує. В столиці щодня від коронавірусу помирає майже 50 людей. Ми всі бачили, що багато людей не хочуть дотримуватися простих правил, ходять без масок, намагаються без спецквитків потрапити в громадський транспорт. Але для чого тоді запроваджували обмеження?! Минулого року, наприклад, місто, під час локдауну, видало 400 тисяч спецперепусток, а зараз – пів мільйона!» – наголосив Кличко.

Читайте також: У мережі продають спецквитки на транспорт у Києві – столична влада звернулась до поліції

Він зазначив, що такі спецперепустки отримали, насамперед, медики, рятувальники, працівники соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальники і військові.

Мер столиці підкреслив, що поки зарано говорити про терміни подовження суворих обмежень. За його словами, тільки наступного тижня можна буде побачити їх результати.

«Ми будемо виходити зі статистики захворюваності. За минулу добу, наприклад, було майже 2 тисячі хворих і 48 людей померли. Сподіваюся, що динаміка захворюваності зменшуватиметься. Але, якщо буде зростання, – то можливе подовження карантину і більш суворі обмеження. За тиждень ми будемо оцінювати ситуацію», – підкреслив Віталій Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 8 квітня, зареєстрували 19 676 нових випадків COVID-19. Померли 419 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-