У столиці затримали чоловіка, який погрожував підірвати ЖЕК гранатою

У столиці затримали чоловіка, який погрожував підірвати ЖЕК гранатою

Укрінформ
Дільничні офіцери поліції у столиці на Печерську затримали чоловіка, який погрожував підірвати комунальне підприємство, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

“До поліції Києва надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік з гранатою в руках погрожує підірвати будівлю житлово-експлуатаційної дільниці на столичному Печерську. За вказаною адресою негайно прибули дільничні офіцери поліції, вибухотехніки та слідчо-оперативна група”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловік перебував у нетверезому стані та не зміг пояснити свої дії. Правоохоронцям відомо, що він вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин: у 2017 році 54-річний фігурант погрожував підірвати лікарню на вулиці Підвисоцького.

Читайте також: У Києві затримали зловмисника, який вистрелив у іноземця

“Фахівці вибухотехнічної служби оглянули небезпечний предмет та встановили, що це навчальний корпус гранати Ф-1. Його вилучили та направили на експертизу”, - уточнюється у повідомленні.

За цим фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Читайте також: «Мінер» столичного мосту Метро пробуде ще пів року в психлікарні - адвокати

За погодженням із Печерською окружною прокуратурою чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину. На час слідства суд відпустив чоловіка під особисте зобов’язання із застосуванням електронного засобу контролю. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-