У травні в Києві запрацює соціальне таксі для осіб з інвалідністю

У травні в Києві запрацює соціальне таксі для осіб з інвалідністю

Укрінформ
Запуск нової соціальної послуги «Соціальне таксі для осіб з інвалідністю» на завершальному етапі, а перші автомобілі вийдуть на маршрути вже в травні.

Як передає Укрінформ, про це заявила заступниця голови КМДА Марина Хонда, повідомляє Офіційний портал Києва.

"Коли ми запланували створення цієї послуги, то зіткнулися з проблемою – відсутністю нормативних актів, які б її регулювали. Минулого року ми запустили послугу в пілотному режимі і паралельно почали розробляти порядок її надання. «Пілот» проявив себе добре та вказав на недоліки. Але затвердження порядку – це бюрократичний механізм, який потребував досить багато часу. Проте він вже зареєстрований в органах юстиції. Тобто Київ – перший в Україні розробив та зареєстрував цю соціальну послугу», – зазначила Хонда.

Читайте також: Двом прифронтовим громадам на Луганщині передали мобільні ЦНАПи

Вона також додала, що подачу пропозицій на конкурс уже завершено. Після оголошення переможця, він почне підготовку до виходу на маршрут. Орієнтовний період виходу на маршрути: кінець квітня – початок травня.

Заступниця голови КМДА також зазначила, що спершу на вулиці вийде близько 20 спеціально-обладнаних машин. Поступово їх кількість збільшуватиметься.

Як повідомлялося, Київська міська рада ухвалила рішення про призначення Уповноваженого з прав людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-