Столична служба зайнятості під час карантину надає послуги дистанційно

Столична служба зайнятості під час карантину надає послуги дистанційно

Укрінформ
На період дії посиленого карантину столична служба зайнятості надає послуги дистанційно.

Про це Укрінформу повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

«Враховуючи стрімке зростання кількості випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед мешканців міста Києва, постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) посилила в столиці карантинні обмеження. У зв’язку з цим, районні філії Київського міського центру зайнятості тимчасово обмежили особистий прийом громадян», - йдеться у повідомленні.

На період дії обмежень зареєстрованим безробітним консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, надаються дистанційно будь-якими засобами комунікації: телефонний зв’язок, електронні засоби. Зареєстрованим безробітним також надано можливість підтверджувати намір перебувати в статусі безробітного в період карантину дистанційно, без необхідності безпосереднього відвідування центру зайнятості.

Крім цього, впроваджено дистанційне складання індивідуального плану працевлаштування кар’єрним радником разом із зареєстрованим безробітним.

«Незважаючи на певні складнощі, ми робимо все необхідне, щоб громадяни, які зареєструватись у службі зайнятості, змогли оперативно, якісно та безпечно отримати передбачені законодавством послуги, дотримуючись вимог протиепідемічної безпеки», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Читайте також: Столична служба зайнятості цьогоріч організувала професійне навчання для 100 безробітних

На цей період громадяни, які мають намір зареєструватися в службі зайнятості, можуть скористатися одним з двох способів:

- зареєструватися через Єдиний портал державних послуг Дія за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП);

- записатись на реєстрацію за допомогою електронної черги відповідно до покрокової інструкції.

У службі зайнятості повідомили, що станом на 1 квітня 2021 року на обліку перебували 18 784 безробітних. У базі КМЦЗ налічувалася 9 931 вакансія.

Як повідомлялося, Київ із 5 квітня посилює карантин.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-