В Укравтодорі розповіли, коли будуть готові перші проєкти на Київську обхідну

В Укравтодорі розповіли, коли будуть готові перші проєкти на Київську обхідну

Велике будівництво
Укрінформ
Під час будівництва однієї з ділянок Київської обхідної дороги замість кожного видаленого дерева буде висаджено нове, таким чином будівництво не вплине на загальний баланс зелених насаджень в області. Тим часом, перші проєкти на КОД будуть готові влітку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Фейсбуці.

«Нещодавно Українська природоохоронна група (UNCG) опублікувала допис із заявою про те, що будівництво однієї з ділянок Київської обхідної дороги знищить 40 гектарів лісу. Такого висновку команда UNCG дійшла, ознайомившись із візуалізацією будівництва КОД на ділянці між дорогами М-07 Київ — Ковель та М-06 Київ — Чоп. Дійсно, ця ділянка проходить через два лісові масиви — Київського та Клавдіївського лісгоспів. Наразі ділянка якраз на етапі проєктування. Наголосимо, що незалежно від остаточного варіанту проєкту, він обов’язково передбачатиме компенсаційне висадження дерев», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський розповів, коли почнуть будувати Київську обхідну дорогу

Зазначається, що влітку 2020 року Укравтодор нарешті зробив перший реальний крок до будівництва Київської обхідної дороги, замовивши проєктування перших ділянок. Передбачається, що це буде маршрут-напівкільце навколо Києва, який починатиметься від дороги М-07 Київ — Ковель та через дороги М-05 Київ — Одеса, Н-01 Київ — Знам’янка, Н-08 Бориспіль — Маріуполь, М-03 Київ — Харків — Довжанський, обхід міста Бровари виводитиме до дороги М-01 Київ — Чернігів — Нові Яриловичі. Загальна протяжність КОД становитиме майже 150 км.

Наразі 2 ділянки проєктується, на ще 2 — оголошено тендер. Перші проєкти будуть готові влітку, після чого і буде розпочато будівництво.

«У наших планах, за наявності стабільного фінансування, - завершити будівництво КОД уже за 4–5 років. Це допоможе розвантажити столицю від транспорту і дати можливість транзитним автомобілям комфортно пересуватися країною», - наголошують в Укравтодорі.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко раніше заявив, що у планах «Великого будівництва» на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-