Зеленський у Катарі: Україна шукає інвесторів для будівництва обхідної дороги Києва

Зеленський у Катарі: Україна шукає інвесторів для будівництва обхідної дороги Києва

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна шукає іноземних інвесторів для будівництва обхідної дороги навколо Києва протяжністю 200 км.

Це питання порушувалось і під час зустрічей у Катарі, розповів глава держави у відеокоментарі, наданому Укрінформу.

"Ми запросили (катарськихв інвесторів - ред.) в інфраструктуру, тому що сьогодні ми обираємо партнерів, з ким будувати окружну навколо Києва. Хочеться побудувати її фундаментальною, великою - 200 км, із мостами", - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський: Відносини з Катаром вийдуть на новий рівень

За його словами, проєкт будівництва такої дороги може коштувати близько 3 млрд доларів.

"Державі Україна одній дуже складно буде це зробити, хоча ми зробимо у будь-якому випадку, навіть якщо не буде партнерів. Але краще мати партнерів", - підкреслив Зеленський.

Він також поінформував, що з катарськими партнерами обговрювались проєкти будівництва метро, залізничних напрямків тощо.

Читайте також: Україна і Катар підписали меморандум про співпрацю у нафтогазовій сфері

Президент зауважив, що українська делегація порушувала й питання щодо залучення катарських спеціалістів до запуску державного авіаперевізника в Україні.

"Чекаємо всю велику делегацію (катарську - ред.) і на "Антонов", і в "Бориспіль", і окремо подивитись наші пасажирські перевезення... Чекатимемо велику групу спеціалістів на початку вересня", - зауважив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар.

Читайте також: Аваков у Катарі підписав Меморандум про співпрацю у боротьбі зі злочинністю

У вересні 2020 року в Офісі Президента презентували проєкт будівництва нової Київської обхідної дороги, яка пролягатиме навколо столиці. Проєкт планують реалізувати до 2025 року в межах програми "Велике будівництво".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-