Влада Києва має терміново виправити ситуацію зі спецперепустками на транспорт – ОП

Влада Києва має терміново виправити ситуацію зі спецперепустками на транспорт – ОП

Укрінформ
Влада Києва має терміново забезпечити жителів міста спецперепустками для проїзду у громадському транспорті.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграм-каналі повідомляє Офіс Президента України.

В ОП зауважили, що з 5 квітня перевезення у громадському транспорті в Києві може здійснюватися виключно за спеціальними перепустками. Друк спецперепусток, організація їхньої видачі та забезпечення спецперепустками всіх працівників підприємств критичної інфраструктури є відповідальністю влади Києва.

Читайте також: Посилений карантин у Києві: поліція патрулює метро, транспорт і парки

"Змушені констатувати, що це завдання не було виконане належним чином. З відповідних звітів та численних повідомлень бачимо, що без спецперепусток залишилася, серед іншого, і частина медичних працівників. Вважаємо таку ситуацію неприпустимою. Наголошуємо, що влада Києва має терміново виправити ситуацію, що склалася, забезпечивши мешканців міста згідно зі встановленим порядком спецперепустками для користування громадським транспортом. Має бути забезпечена й достатня кількість одиниць транспорту на маршрутах для перевезення", - заявили в Офісі Президента.

Читайте також: На експрес до «Борисполя» спецперепустка не потрібна – аеропорт

В ОП закликали представників міської влади також "довести до відома керівників підприємств та організацій у місті Києві, які можуть бути переведені на дистанційний режим роботи, про необхідність забезпечити такий режим для своїх працівників".

Як повідомляв Укрінформ, з 5 квітня у Києві закриті всі школи і дитсадки; весь громадський транспорт, як наземний, так і метро, працює за спеціальними перепустками; керівники установ, підприємств мають відправити співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки; заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на виніс чи доставку.

Поліція посилила контроль за дотриманням громадянами правил карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-