Посилений карантин у Києві: поліція патрулює метро, транспорт і парки

Посилений карантин у Києві: поліція патрулює метро, транспорт і парки

Фото, відео
Укрінформ
Поліцейські Києва з 5 квітня посилили контроль за дотриманням громадянами правил карантину.

Про це інформує відділ комунікації поліції Києва, передає Укрінформ.

“У складі мобільних груп спільно із співробітниками Муніципальної охорони та військовослужбовцями Нацгвардії, поліцейські проводять профілактичну роботу з метою необхідності дотримання протиепідемічних заходів та здійснюють перевірку спеціальних квитків на проїзд у громадському транспорті”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, столичні правоохоронці перевіряють наявність спецперепусток у пасажирів, які заходять на зупинках у громадський транспорт та метрополітен.

Столична поліція посилила контроль за дотриманням громадянами карантину / Фото: Володимир Тарасов, Геннадій Мінченко, Укрінформ

Окрім того, як зазначається, посилені мобільні групи правоохоронців контролюють, аби транспорт не був переповнений, і у разі виявлення порушень поліцейські складають адмінматеріали.

Читайте також: У мережі продають спецквитки на транспорт у Києві – столична влада звернулась до поліції

Поліцейські також патрулюють у лісопаркових зонах та інших громадських місцях, де можливе скупчення громадян, і за допомогою гучномовця звертаються до перехожих та застерігають виконувати карантинні вимоги.

“Вкотре закликаємо громадян не порушувати встановлених протиепідемічних заходів, використовувати засоби індивідуального захисту та дотримуватись соціальної дистанції, аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку”, - поінформували у столичній поліції.

Читайте також: У столиці штрафуватимуть за недотримання карантину в офісах

Як повідомлялося, Київ із 5 квітня посилює карантин.

Зокрема, з понеділка 5 квітня і до п’ятниці 16 квітня до обмежень, які діють з 20 березня, додаються такі: будуть закриті всі школи і дитячі садочки; увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів (виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури); керівники установ, підприємств мають відправити співробітників на дистанційну роботу або, кому можливо, надати відпустки; заклади громадського харчування зможуть працювати тільки на виніс чи доставку (вони повинні так були працювати ще з 20 березня); продуктові ярмарки припинили роботу з 1 квітня.

Із 20 березня в Києві також заборонено: роботу закладів культури (зачинені кінотеатри, театри, музеї, концертні зали); роботу торговельно-розважальних центрів; проведення релігійних богослужінь, якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 квадратних метрів на одну особу.

Також із 20 березня у столиці заборонено проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших); присутність глядачів на спортивних змаганнях; заклади громадського харчування працюють тільки на виніс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-