Столична поліція за добу виявила 173 «карантинні» порушення

Столична поліція за добу виявила 173 «карантинні» порушення

Фото
Укрінформ
В столиці за добу було проведено 490 перевірок закладів господарської діяльності, в 173 з них було виявлено порушення карантинних обмежень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Києва.

"Упродовж останньої доби перевірено 490 закладів господарської діяльності, серед яких розважальні заклади, заклади громадського харчування, торгівельно-розважальні центри тощо. За результатами перевірки у 173 випадках виявили порушення карантинних обмежень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатами перевірок за невиконання вимог ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, на посадових осіб закладів складено адміністративні протоколи, за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Правоохоронці Києва здійснили «карантинну» перевірку 490 об’єктів / Фото: Поліція Києва

«Вкотре звертаюся до керівників розважальних закладів, які всупереч діючих обмежень часто вдаються до хитрощів та організовують у закладах закриті вечірки з обмеженим доступом. Запевняю, що усі такі факти не залишаться поза увагою правоохоронців. Своїми протиправними діями ви наражаєте на небезпеку не лише себе, персонал, але й своїх клієнтів. За такі незаконні дії в умовах карантину передбачена кримінальна відповідальність, а відтак, за погодженням з процесуальними керівниками прокуратури ми будемо проводити усі можливі невідкладні процесуальні дії, аби задокументувати такі факти та притягнути винних до відповідальності», - наголосив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Також в поліції нагадали, що за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм відповідно до ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП передбачено покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: У столиці штрафуватимуть за недотримання карантину в офісах

Також частиною другою цієї ж статті передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

Окрім цього в поліції нагадали, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 325 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у зв'язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження.

За словами мера Києва Віталія Кличка, з понеділка, 5 квітня, столиця закриває всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів. Тобто, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури.

Станом на 4 квітня в Україні лабораторно підтверджено 1 745 709 випадків захворювання на COVID-19за добу зафіксовано 13 738 нових випадків коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-