У Києві викрили шахрайську фінансову піраміду, організовану громадянином РФ

У Києві викрили шахрайську фінансову піраміду, організовану громадянином РФ

Фото
Укрінформ
Слідчі Деснянського управління поліції Києва викрили незаконну діяльність групи осіб, які шахрайськими методами проводили незаконні фінансові операції з купівлі неіснуючих цінних паперів.

Про це повідомляє сайт Національної поліції, передає Укрінформ.

"Шестеро учасників угруповання створили вебсайт та під приводом купівлі неіснуючих цінних паперів ошукували громадян. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Керівник столичної поліції Андрій Крищенко повідомив, що псевдоінвесторська фінансова установа діяла на території України без жодних дозвільних документів та ліцензій.

«Організатором злочинної схеми виявився громадянин Російської Федерації, який мав спільників на території України. Керівник, бухгалтер та менеджери, відповідно до розподілених ролей, залучали громадян інвестувати гроші в цінні папери шляхом створення «персональних кабінетів» на їх вебсайтах та обіцяли постійне зростання акцій і збільшення прибутку. До складу злочинної групи, яка організувала фінансової піраміди входили шестеро осіб віком від 25 до 45 років», - зазначив Крищенко.

Під час санкціонованих обшуків у офісних приміщеннях правоохоронці вилучили електронні та паперові носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність зловмисників. Усі речові докази вилучено та направлено на експертизу. Слідчі спільно із прокурорами готують правопорушникам повідомлення про підозру.

Читайте також: Поліцейські викрили злочинців, які кілька років тримали в полоні киянина через квартиру

У ході досудового розслідування встановлюються інші учасники незаконного бізнесу та потерпілі від цієї фінансової оборудки.

Громадян, які стали свідками або потерпілими від цієї фінансової шахрайської схеми "Just2Trade", закликали повідомляти про це у поліцію.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-