Київ розширить пільги для малого та середнього бізнесу - мер

Київ розширить пільги для малого та середнього бізнесу - мер

Укрінформ
На найближчій сесії Київська міська рада розгляне проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

"На найближчій сесії Київради, що запланована у найближчі тижні, я винесу на розгляд депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці", - сказав Кличко.

За його словами, йдеться про зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування, майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків.

"Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця", - наголосив Кличко.

Також у проєкті рішення йдеться про збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва; компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за «кредитними лініями». А також - про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію, і про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.

Читайте також: У Києві за добу підтвердили 1164 випадки коронавірусу

За словами мера, запропоновано зменшити плату за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

Кличко зауважив, що у вівторок, 30 березня, парламент на позачерговому засіданні ухвалив закон, що передбачає матеріальну допомогу бізнесу з держбюджету. Йдеться про виплати у 8 тисяч гривень застрахованим ФОПам чи працівникам таких малих підприємств. У документі також вказано, що такі працівники потенційно можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади.

"Порядок здійснення виплат повинен визначити Кабінет Міністрів. Тому Київ очікує від уряду затвердження такого документа і після цього ми оголосимо про подальші кроки місцевої влади", - пояснив Кличко.

Як повідомлялося, із 5 квітня у Києві запроваджують суворий карантин із закриттям шкіл, дитсадочків та обмеженням доступу до громадського транспорту. Локдаун триватиме щонайменше до 16 квітня.

При цьому у столиці ще раніше, з 23 березня, після переходу у червону зону, закрили всі ТРЦ, спортивні клуби, промислові базари тощо.

В Україні станом на 2 квітня лабораторно підтверджено 1 711 630 випадків COVID-19, з них за добу – 19 893. У Києві за добу 1164 нових випадків інфікування, госпіталізовано 735 пацієнтів, померли - 46.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-