Поліцейські викрили злочинців, які кілька років тримали в полоні киянина через квартиру

Поліцейські викрили злочинців, які кілька років тримали в полоні киянина через квартиру

Фото
Укрінформ
Поліцейські звільнили киянина, якого три роки зловмисники утримували в полоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Злочинна група планувала заволодіти квартирою своєї жертви у Києві.

Як повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, потерпілий перебував у списках безвісти зниклих із 2017 року.

Читайте також: У Києві затримали банду квартирних шахраїв

«Ми отримали оперативну інформацію про місце перебування розшукуваного у Миколаєві. Під час слідчих дій у помешканні зловмисників виявили 52-річного потерпілого, а також 49-річного киянина, якого, ймовірно, також насильно утримували у будинку», - заявив Крищенко.

Трьох зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це уродженці Миколаївщини та Запоріжжя 1958, 1974, 1969 років народження. Фігурантів доставили до Шевченківського управління столичної поліції. Слідчі готують їм оголошення про підозру.

Злочинці, які утримували в полоні киянина / Фото: поліція Києва

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«У ході невідкладних слідчих дій до нас звернулася ще одна громадянка, яка повідомила, що ці ж люди шахрайським шляхом заволоділи її помешканням, а саму жінку поселили у приватний будинок одного із сіл Миколаївської області. Наразі ми перевіряємо причетність злочинної групи до цієї шахрайської схеми та до аналогічних злочинів на території України», - додав Крищенко.

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня поліцейські затримали працівників «реабілітаційних центрів» у Львівській та Івано-Франківській областях, де понад 50 осіб з алкогольною та наркотичною залежністю утримували проти їхньої волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-