У Кличка закликають Міноборони якнайшвидше провести реставрацію будинку Сікорського

У Кличка закликають Міноборони якнайшвидше провести реставрацію будинку Сікорського

Укрінформ
Міністерство оборони має якнайшвидше провести реставрацію будинку авіаконструктора Ігоря Сікорського, розташованого по вулиці Ярославів Вал у столиці.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє Офіційний портал Києва.

«Міністерство оборони і підпорядковане йому ДП «Готель Козацький» мають якнайшвидше провести низку заходів, спрямованих на збереження пам’ятки історії національного значення «Будинок, в якому мешкав видатний авіаконструктор І. Сікорський з родиною» на вул. Ярославів Вал, 15-Б. За поданням Департаменту охорони культурної спадщини Генпрокуратура вимагає протягом одного місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти охоронний договір на пам’ятку національного значення та провести реставрацію», – сказав Мондриївський.

Читайте також: Київрада проситиме уряд передати Будинок Сікорського у комунальну власність

Він зазначив, що для збереження пам’ятки національного значення Міністерство оборони та державне підприємство «Готель «Козацький» мають якнайшвидше провести консерваційні роботи та привести будинок у належний стан.

Як повідомлялося, київська влада неодноразово заявляла про готовність прийняти Гостиний двір та Будинок Сікорського у власність громади міста і використовувати їх як заклади культури, публічні та музейні простори.

Будинок Сікорського із 2016 року перебуває на балансі підвідомчого Міноборони ДП «Готель Козацький».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-