Служба зайнятості назвала найбільш оплачувані вакансії столиці

Служба зайнятості назвала найбільш оплачувані вакансії столиці

Укрінформ
У базі Київського міського центру зайнятості є щонайменше 8575 вакансій, з яких найбільш затребувані медсестри, вихователі, бухгалтери, а найбільш оплачувані - керівники, програмісти та рієлтори.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі КМЦЗ.

«Станом на 1.03.2021 року у базі Київського міського центру зайнятості налічувалося 8575 вакансій. Це відповідає їх кількості на такий самий період минулого року. Завдяки співпраці служби зайнятості з роботодавцями кількість вакансій у столиці не зменшилася навіть під час пандемії», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зауважив директор КМЦЗ Віктор Білич, «поглиблення співпраці з роботодавцями, реалізація програм фінансової допомоги бізнесу на період карантинних заходів сприяло тому, що нам вдалося зберегти значну кількість існуючих робочих місць та стимулювати роботодавців до створення нових і, таким чином, збільшити число вакансій до рівня попереднього року, незважаючи на пандемію коронавірусу».

Найбільше вакансій – у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (1392), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (1193), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (1044), освіти (1011), найменше – у сфері інформації та телекомунікацій – 48.

У розрізі ж професій найбільш затребувані в Києві фахівці (медсестри, вихователі, бухгалтери, оцінювачі-експерти, інструктори з фізкультури, електромеханіки, техніки та лаборанти), працівники сфери торгівлі та послуг (продавці, поліцейські, кухарі, охоронники, соціальні робітники, працівники ресторанного господарства), кваліфіковані робітники (електромонтери, слюсарі, електрогазозварники, робітники з комплексного обслуговування й ремонту будинків), робітники з обслуговування та експлуатації устаткування та машин (водії громадського транспорту, трактористи, токарі, асфальтобетонники, машиністи насосних установок), а також некваліфіковані працівники (двірники, прибиральники, вантажники, підсобні робітники), поінформували у Службі зайнятості.

Тим часом середній розмір запропонованої у вакансіях заробітної плати становить 9300 грн. Найвищі зарплати у вакансіях керівника (директора, начальника) департаменту (50 000 грн), інженера-програміста (36 969 грн), фахівця з корпоративного управління (35 000 грн), рієлтора (25 000 грн), начальника відділу (22 700 грн), уповноваженого з антикорупційної діяльності (22 375 грн), виконавчого директора, продюсера (по 21 750 грн.), начальника проєктно-кошторисного бюро (21 000 грн), менеджера житлового будинку, слюсаря-складальника двигунів, електромонтажника будівельного, ливарника металів та сплавів (по 20 000 грн).

Читайте також: У Київському центрі зайнятості проводять онлайн-форуми про кар’єру

Загалом, за даними КМЦЗ, навантаження на одну вакансію у Києві зменшилось від 3 до 2 осіб. Натомість у сфері інформації та телекомунікацій (на обліку у столичній службі зайнятості перебувають 1205 безробітних при 48 наявних вакансіях) навантаження становить 25 осіб на одне вакантне місце; у сфері фінансової та страхової діяльності (1764 безробітних при 146 вакансіях) навантаження – 12 осіб, у сфері професійної, наукової та технічної діяльності (1356 безробітних при 294 вакансіях) навантаження – 5 осіб. А на кожну вакансію службовця та керівника (252 вакансії) претендує 31 особа (7808 претендентів, які перебувають на обліку). Тобто, існує дисбаланс між тими, хто шукає роботу, - серед них, як правило, переважають особи з вищою освітою і відповідним досвідом роботи, і вакансіями, більшість з яких розрахована на представників робітничих професій, пояснили в пресслужбі.

«Усім громадянам, які шукають роботу, хотів би порадити бути наполегливими, активними, не опускати руки, вірити у власні сили. Служба зайнятості допоможе знайти роботу», - підкреслив Білич.

Як повідомлялося, у Київському міському центрі зайнятості регулярно проводять онлайн-форуми про кар’єру, розраховані на шукачів роботи, безробітних і студентів.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-