Уряд і Кличка просять не закривати столичні кінотеатри на карантин

Уряд і Кличка просять не закривати столичні кінотеатри на карантин

Укрінформ
Представники кінематографічної спільноти України звернулись до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та голови КМДА Віталія Кличка з відкритим листом щодо виключення кінотеатрів із переліку установ, яким на час карантинних обмежень заборонено працювати.

Про це, передає Укрінформ, ідеться у відкритому листі представників кіноіндустрії, оприлюдненому на сторінці Української кіноакадемії у Фейсбуці.

"Мусимо констатувати, що жорсткі карантинні заходи суттєво поглиблюють економічну кризу в індустрії кінопрокату. Унаслідок кризи та локдаунів за останній рік ринок кінопрокату вже втратив 138 мільйонів доларів, багато кінотеатрів зачинилися, а ті, що працюють, не витримають жодного наступного удару", - йдеться у листі.

Читайте також: Через суворий карантин Київ має запропонувати компенсацію закладам культури – Ткаченко

При цьому представники кінематографічної спільноти зазначають, що обсяг кінотеатральних зборів у м. Києві становить майже 50% від зборів зі всієї країни. І у випадку зачинення кінотеатрів у Києві, на їхню думку, кінотеатральний ринок не підніметься взагалі, оскільки далі настає півроку низького сезону.

"Безумовно, людське життя є найвищою цінністю. Але треба зважати на те, що масові звільнення, які вже відбулися та продовжуються, банкрутства, падіння економіки - теж мають свою ціну, вимірювану у людських життях. Ефективність жорстких карантинів у подоланні епідемії не є високою, натомість моделі, орієнтовані на широке тестування та ізоляцію ризикових груп, масове вакцинування, точкове обмеження роботи найбільш ризикових закладів – вже довели свою ефективність.

Так, згідно з новим дослідженням вчених Стенфордського університету, найбільш ризиковими для зараження на covid є такі заклади: кафе, ресторани, фітнес-центри, готелі, релігійні організації. Кінотеатри такими не визнані", - зазначається у зверненні.

Читайте також: Глава Держкіно сказала, що потрібно, аби український фільм окупився

Представники кіноіндустрії пропонують не встановлювати обмежень роботи кінотеатрів, оскільки вони не є закладами з найвищим ризиком зараження, а дозволити працювати кінотеатрам за умов дотримання заходів безпеки.

Підписанти листа закликали голову КМДА та Кабінет міністрів терміново розглянути надані пропозиції та прийняти відповідні рішення.

Лист підписали такі організації: ГО “Українська кіноакадемія”, ГС “Асоціація кіноіндустрії України”, Асоціація “Українська Кіно-Асоціація”, ГС “Союз кінотеатрів України”.

Читайте також: МКІП готує програму розвитку малих кінотеатрів

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 00.00 20 березня запроваджено суворі карантинні обмеження - зачинено заклади культури, ТРЦ та заборонено проводити масові заходи.

Зокрема, заборонено: робота закладів культури (зачинено кінотеатри, театри, музеї, концертнізали), робота торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії). Також заборонено проводити релігійні богослужіння (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу), проводити масові заходи (розважальні, спортивні, культурні, рекламні та ін).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-