Суд скасував рішення Київради про надання в оренду землі на Трухановому острові

Суд скасував рішення Київради про надання в оренду землі на Трухановому острові

Укрінформ
Північний апеляційний господарський суд скасував рішення Київради про надання в оренду землі на Трухановому острові.

Відповідним рішенням було задоволено позов Київської міської прокуратури, інформує пресслужба відомства.

“Скасовано незаконне рішення Київської міської ради про надання в оренду приватній структурі більше ніж пів гектара земель водного фонду, рекреаційного та історико-культурного призначення вартістю понад 14 млн грн на Трухановому острові”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішенням Київради від 7 лютого 2019 року було передано приватному суб’єкту господарювання в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,5 га на Парковій Дорозі для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу площею понад 80 кв. м без проведення земельного аукціону та за відсутності висновків обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації.

Крім того, надана в оренду товариству земельна ділянка у 62 рази перевищує площу нерухомого майна, яке на ній знаходиться, що суперечить чинному земельному законодавству, оскільки право користування на земельну ділянку, вільну від забудови, товариство могло набути виключно на конкурентних засадах.

Читайте також: Фонд держмайна не виконує рішення Окружного суду щодо Гостиного двору - Київрада

Також, встановлено, що на вказаній земельній ділянці знаходиться будинок літнього типу, а не спортивно-оздоровчий комплекс для обслуговування якого товариству надана земельна ділянка.

У прокуратурі вважають, що рішенням Київської міської ради земельну ділянку було надано для нового будівництва поза конкурсом.

Унаслідок бюджет міста недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада міста Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах, додали в прокуратурі.

З урахуванням всіх обставин суд скасував рішення Київради, а договір оренди землі, укладений між Київською міською радою та суб’єктом господарювання, визнав недійсним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-