Кличко показав, як будують Подільський міст

Кличко показав, як будують Подільський міст

Фото, відео
Укрінформ
Столична влада повинна запустити цього року автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостовим переходом.

Як передає Укрінформ, про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.

«Виклики є, ми їх долаємо. Ключове завдання, щоб будівництво не зупинилося. І ми все для цього робимо. Бо, хоч пандемія і внесла свої корективи, ми повинні запустити цього року автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостовим переходом!» - підкреслив Кличко.

За його словами, наприкінці весни буде готовий заїзд на Подільсько-Воскресенський міст з Верхнього Валу.

«Виконаний вже великий обсяг робіт. Ми вийшли на фінальну стадію будівництва. Наприкінці весни буде готовий заїзд на Подільсько-Воскресенський міст з Верхнього Валу. Там сьогодні вручну перекладають електричні кабелі та мережі комунікацій. Оскільки в даному місці це – практично ювеліра робота», - додав Кличко.

Кличко також продемонстрував відео про те, як тривають роботи з будівництва мостового переходу.

Читайте також: Добудова Подільсько-Воскресенського мосту: чия візьме?

«Я вчора був на об'єкті - перевіряв, проводив там робочу нараду. Хочу повідомити - на Подільсько-Воскресенському мостовому переході, попри складну епідеміологічну ситуацію, роботи тривають. Підкреслю, коли ми говоримо про цей об’єкт, то йдеться не тільки про міст через Дніпро. А про комплекс мостів та естакад, що сполучать Поділ, Воскресенський масив та житловий масив Троєщина. Комплекс, розрахований, зокрема, і під рух метро, тунелі та станції метрополітену», - зазначив мер.

Триває також монтаж шумозахисних та бар’єрних огорож на об'єкті. Будівництво тунелів метрополітену та насипу під конструкції метро та дорожнє покриття на території Русанівських садів. Арочний міст через річку Дніпро вже встановили в проєктне положення. Ванти натягнуті. Невдовзі розпочнуть демонтаж тимчасових опор.

Як відбувається будівництво Подільсько-Воскресенського мосту / Фото: kyivcity.gov.ua

«Роботи тривають і на Лівому березі, де облаштовують насип. Вони були затягнуті через блокування мешканцями Русанівських садів проїзду будівельного транспорту. Зараз, аби не загострювати ситуацію, ми пішли іншим шляхом - на жаль, більш складним і затратним - шляхом. Пісок доставляють баржами, потім - тимчасовими понтонами до місця будівництва», - зауважив Кличко.

Мер Києва зазначив, що затримки в графіку робіт на об'єкті були спричинені й тим, що іноземні фахівці не могли приїхати через обмеження, пов’язані з пандемією.

Читайте також: Укравтодор долучать добудувати Подільський міст в Києві - Тимошенко

Сьогодні ж - роботи тривають. На ділянках об’єкту працюють близько 30 одиниць техніки та понад 100 спеціалістів. Загальна довжина усього комплексу - понад 10 кілометрів. Мостового переходу - більше семи кілометрів.

«Роботи ще чимало. Але ми не зупиняємося. Стосовно фінансування - місто виконує зобов'язання», - наголосив Кличко.

Він також зазначив, що роботи з відселення мешканців Русанівських та Воскресенських садів майже завершені. Загалом 251 земельна ділянка підлягала вилученню під будівництво об’єкту. В переважній більшості випадків з власниками вдалося досягти компромісу. Комусь надали квартири, іншим - земельні ділянки із садовими будинками, або виплатили грошові компенсації. Із п'ятьма садівниками питання на стадії вирішення. По дев'яти – вирішується в судах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-