У Київському центрі зайнятості проводять онлайн-форуми про кар’єру

У Київському центрі зайнятості проводять онлайн-форуми про кар’єру

Укрінформ
Київський міський центр зайнятості першим в Україні почав проводити онлайн-форуми про кар’єру, розраховані на шукачів роботи, безробітних і студентів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі КМЦЗ.

Як зазначається, таких заходів проведено вже вісім.

«8 онлайн-форумів про кар’єру – це 30 авторитетних спікерів з найрізноманітніших сфер діяльності. Це також півсотні актуальних тем та близько 4000 учасників. Представляємо також найкращі власні напрацювання. До нас охоче йдуть, бо такого більше не зустрінеш ніде», - підкреслила начальник відділу організації профорієнтації КМЦЗ Інна М’якота.

Кожен форум складається з чотирьох вебінарів. Спікери - представники роботодавців, Державної служби зайнятості, кадрових служб підприємств, громадських організацій та вищих навчальних закладів – розповідають слухачам про складові успішної кар’єри. Зокрема, йшлося про так звані гнучкі навички «Soft skils» (комунікаційні навички, вміння бути публічним, навички роботи в команді, керування часом, гнучкість і адаптивність, лідерські якості, навички, пов’язані з міжособистісними стосунками) та їх значення для різних професій, про те, як правильно ставити цілі та їх досягати, як управляти своїми фінансами у під час пандемії.

Читайте також: Служба зайнятості: у Києві дві третини зареєстрованих безробітних - жінки

Увагу учасників форуму привернули й такі важливі питання, як правова свідомість - запорука успішної самореалізації та доброчесність - базовий принцип успішного працівника. Інтерес у молоді викликали також теми про HR-тренди, до яких ВНЗ готують майбутніх фахівців, та подолання стереотипів, які заважають успішній кар’єрі. Водночас особливе значення надається працевлаштуванню під час карантину.

«Карантинні обмеження спонукали нас змінювати підходи до надання послуг, зокрема і профорієнтаційних. Індивідуальна робота в онлайн-режимі стала на заміну офлайн. Групові форми роботи перейшли у формат вебінарів. Місяці карантину повністю адаптували і нас, і безробітних, і соціальних партнерів до дистанційного спілкування як технічно, так і психологічно», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Як зазначається, спочатку організатори планували онлайн-форум як разову акцію, однак, коли для участі в ньому зареєструвалось утричі більше охочих, ніж передбачалося, у Київському міському центрі зайнятості вирішили продовжити активні форми дистанційної роботи з безробітними, особливо з молоддю, і проводять форум щочетверга кожного другого тижня місяця.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-