В університеті Шевченка знову не обрали ректора - буде другий тур

В університеті Шевченка знову не обрали ректора - буде другий тур

Укрінформ
У першому турі нових виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка ніхто з кандидатів не набрав понад 50% голосів.

Як повідомила Укрінформу пресслужба університету, у другий тур пройшли кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров та доктор економічних наук, професор Олександр Рожко.

"Офіційних даних ЦВК ще немає, але можемо повідомити, що відбудеться другий тур. У ньому візьмуть участь професори Володимир Бугров та Олександр Рожко", – розповіли у пресслужбі.

Читайте також: У КНУ імені Шевченка завершилося голосування на виборах ректора

Як повідомляв Укрінформ, перші вибори ректора КНУ відбулися 25 листопада 2020 року. У першому турі жоден із десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести нові вибори.

У першому турі за крісло ректора змагалися шість кандидатів. Серед них – доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва, доктор історичних наук, професор Володимир Литвин, а також доктор економічних наук, професор Олександр Рожко та доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська.

У Міністерстві освіти та науки наголошують, що протокол про підрахунок голосів за результатами таємного голосування на виборах ректора треба подати не пізніше 31 березня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-