У київському метро з’явилася карта перших побачень

У київському метро з’явилася карта перших побачень

Укрінформ
У київському метро з’явилася карта перших побачень.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у повідомленні на сайті Київського метрополітену.

"Усі найпопулярніші місця побачень у столиці пов’язані із метро. Це з’ясувала команда дослідників, яка за 2 місяці зібрала понад 500 історій та відмітила на інтерактивній мапі вказані містянами місця", - ідеться у повідомленні.

За результатами дослідження виявилось, що найчастіше зустрічі призначають на Контрактовій площі, Арсенальній, Хрещатику, Льва Толстого та Золотих Воротах. Про історії цих побачень та особливості кожного місця тепер можна буде прочитати на вказаних станціях.

“Це маленький проект про кожного з нас. Історії, які викликають власні спогади та на мить відволікають від щоденного ритму справ”, - заявив керівник метрополітену Віктор Брагінський.

Чому одні місця популярніші за інші, як змінювалась мода на точки зустрічі, як побачення пов’язані з архітектурою та безпекою, і чому жінки по-іншому ставляться до перших побачень — це лише частина питань, з якими також розбирались дослідники, сказано в повідомленні.

“Метро одразу почало виділятись на карті як місце зустрічі і прощання для перших побачень. Ми з командою зачитувались і тішились історіям про години розмов або поцілунки на станціях. Утім кияни нас здивували і на мапі позначені і неочікувані місця, наприклад, Дарницьке кладовище, де одна пара їла мівіну”, - повідомила координатор команди Анна Кириченко.

Читайте також: Луцьк кличе на романтично-гастрономічну екскурсію

Інформаційні постери на станціях метро будуть розміщені до 11 травня. Водночас онлайн з проектом можна ознайомитися на сайті: https://www.firstdatesmap.com або у соціальних мережах: https://www.facebook.com/firstdatesmap

Проєкт реалізований за підтримки Європейського союзу за програмою Дім Європи.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня на станції метро "Почайна" встановили нові високі турнікети.

Читайте також: У День святого Валентина в Україні одружилися понад 420 пар

Вони приймають усі електронні способи оплати проїзду: qr-квиток, Kyiv Smart Card, Картку киянина та безконтактну банківську картку. Також цей вид контрольно-пропускних пунктів є антивандальним та застосовується у європейських метрополітенах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-