У Києві викрили наркобанду, яка щомісяця «заробляла» до ₴70 мільйонів

У Києві викрили наркобанду, яка щомісяця «заробляла» до ₴70 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України у столиці заблокувала діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій наркотиків, психотропів і прекурсорів.

Як передає Укрінформ, щомісячний «прибуток» зловмисників становив майже 70 млн грн, повідомляє пресслужба СБУ.

«У ході проведення 46-ти обшуків за місцями проживання учасників групи, їх транспортних засобах та у трьох нарколабораторіях правоохоронці вилучили: понад 100 кг підготовленого до продажу амфетаміну, MDMA PVP і метадону; 5 тонн сировини для виготовлення психотропів; обладнання для виготовлення «товару»; 300 тисяч доларів, 30 тисяч євро та 20 тисяч гривень, одержаних злочинним шляхом», - йдеться в повідомленні.

Загальна сума вилучених заборонених речовин становить понад 1,5 млн доларів за цінами «чорного ринку».

У Києві СБУ викрила організаторів потужного наркоугруповання / Фото: СБУ

За попередньою версією досудового розслідування, до складу групи входили 14 жителів столичного регіону. Нарколабораторії вони облаштували у трьох власних домоволодіннях на території Київської області. За оперативною інформацією, щомісяця зловмисники виробляли понад 150 кг психотропів. Для продажу готового товару створили три інтернет-магазини, а авторизацію віртуальних послуг клієнти отримували за попередньою домовленістю через колцентр учасників угруповання.

Читайте також: Поліція шукала наркотики у сумському кафе, а знайшла зброю

У межах контролю за вчиненням злочину задокументовано сім фактів збуту наркоділками великих партій амфетаміну та прекурсору «фенілнітропропену».

Правоохоронці затримали 9 організаторів і активних учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення місцезнаходження і затримання інших зловмисників.

Наразі затриманим повідомлено про підозру: за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів); ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) ККУ.

За результатами слідства буде розглянуто питання щодо кваліфікації дій організаторів угруповання за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-