У Кличка готові вакцинувати публічних діячів в обмін на популяризацію COVID-щеплень

У Кличка готові вакцинувати публічних діячів в обмін на популяризацію COVID-щеплень

Укрінформ
Публічні та громадські діячі, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію проти коронавірусної хвороби, можуть заповнити спеціальну анкету онлайн та претендувати на щеплення залишками доз вакцин.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я КМДА.

«Зареєстровані таким чином публічні та громадські діячі наразі мають право не на пріоритетну вакцинацію, а на щеплення залишками доз», - наголошують у Департаменті.

Збір інформації здійснюється згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.03.2021 № 369.

Читайте також: Прем’єр нагадав, де можна записатися на COVID-вакцинацію у кілька кліків

Зокрема, відповідно до наказу МОЗ № 369, з метою зниження ризиків невикористання доз вакцин, які поставляються у багатодозних флаконах, та у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксована відмова від вакцинації, виявлено протипоказання до вакцинації, зафіксована відсутність людей у кількості, що унеможливлює повне використання відкритих флаконів з вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 (у відповідності до інструкції виробника) та може призвести до утилізації залишку вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 після закінчення сесії, рекомендується залучати до такої вакцинальної сесії публічних та громадських діячів з метою популяризації вакцинації та на підтримку комунікаційної кампанії.

Як повідомлялося, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацій Crown Agents.

В Україні запустили флешмоб на підтримку вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-