Заступник голови КМДА сумнівається у добудові Дарницького мосту до кінця 2021 року

Заступник голови КМДА сумнівається у добудові Дарницького мосту до кінця 2021 року

Укрінформ
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Густелєєв сумнівається у можливості добудови Дарницького мосту до кінця року.

Про це Укрінформ повідомляє з посиланням на пресслужбу КМДА.

Він пояснив, що проєкт 2004 року потребує коригування.

«І тільки ця процедура (тобто, терміни до початку безпосереднього будівництва), згідно з нормативними документами, складатиме майже 1,5 року. Наприклад, тільки коригування проєктно-кошторисної документації триває до 6 місяців, державна експертиза проєкту – ще 2 місяці. Проведення тендерних процедур для визначення підрядника будівельних робіт – теж 2 місяці. Тому завершення виконання робіт до кінця року із дотриманням всіх норм та правил виглядає примарним», - зазначив чиновник.

Коментуючи ініціативу щодо добудови Подільсько-Воскресенського мосту Укравтодором, Густелєєв висловив думку, що таке рішення призведе до значного відтермінування завершення робіт через процедури, передбачені законодавством.

Читайте також: В Україні за рік відремонтують та збудують 150 мостів

«Виглядає так, що сьогодні намагаються заморозити в нинішньому стані важливі для міста та киян об’єкти – якісь в недобудованому, інші – в напівзруйнованому. Бо місто неодноразово з 2017 року зверталося передати до комунальної власності Гостиний двір, будинок Сікорського, Палац спорту, Національний цирк, щоб відремонтувати ці об’єкти. Але за 4 роки жодних кроків з боку державних органів так і не було зроблено. А будівлі тим часом продовжують занепадати чи руйнуватися», – наголосив Густєлєв.

3 березня «Укравтодор» і «Укрзалізниця» підписали меморандум про добудову Дарницького мосту в Києві до кінця 2021 року.

«Роботи розпочнуться вже влітку. І буде завершено всі роботи до кінця 2021 року», - сказав присутній під час підписання заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Заступник голови Офісу президента знову нагадав, що «Укравтодор» готовий також у стислі терміни завершити будівництво Подільсько-Воскресенського моста, якщо київська влада погодиться передати йому цей проєкт зі свого балансу.

Зі свого боку очільник «Укравтодору» Олександр Кубраков уточнив, що після його заяви про готовність «взятися за Подільсько-Воскресенський міст» від міста почули (тільки) якісь ідеї про робочі групи».

«Позиція проста: або ми добудовуємо й готові назвати термін, або місто добудовує і називає термін. Заговорювати не треба», - заявив глава «Укравтодору».

Мінінфраструктури у 2018 році оцінювало вартість добудови Дарницького моста в EUR30 млн.

Щодо завершення будівництва Подільсько-Воскресенського моста, то Кубраков у лютому оцінив термін робіт в один будівельний сезон.

Своєю чергою мер Києва Віталій Кличко заявляв, що передання Подільсько-Воскресенського моста на баланс «Укравтодору» значно відстрочить його добудову, доки минуть усі бюрократичні процедури, передбачені законом. За словами міського голови, терміни введення моста дещо змістилися через пандемію, однак об'єкт уже на фінальній стадії будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-