Справа на 6 мільярдів: Укрексімбанк виграв суд у столичного забудовника

Справа на 6 мільярдів: Укрексімбанк виграв суд у столичного забудовника

Укрінформ
Господарський суд Києва повністю задовольнив позов державного Укрексімбанку щодо стягнення на його користь з ТОВ «Агенція офісного будівництва» 5,95 млрд гривень боргу.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі банку з посиланням на ухвалу суду, оприлюднену в Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

У банку нагадали, що кредитний договір на фінансування будівництва офісного комплексу Sky towers по вул. Шолуденка у Шевченківському районі Києва було укладено в 2007 році. Восени 2014 року у девелоперської компанії почалися проблеми з обслуговуванням кредиту, а будівництво бізнес-центру було зупинено.

Прагнучи знайти прийнятне рішення, державний банк пішов назустріч позичальнику та запропонував план фінансової реструктуризації, який було підписано в серпні 2019 року. Проте навіть на умовах відстрочки виплати кредиту до 2038 року позичальник не виконував фінансових зобов’язань, тому новим менеджментом банку було розпочато процедуру примусового стягнення коштів.

Читайте також: Кличко анонсував алгоритм добудови житла для ошуканих інвесторів Аркади

«Погашення заборгованості ТОВ «Агенція офісного будівництва» за кредитним договором передбачається насамперед за рахунок реалізації незавершеного будівництва багатофункціонального висотного комплексу преміум-класу та земельної ділянки у центрі столиці, на якій він розташовується», – повідомив директор департаменту реструктуризації та стягнення Укрексімбанку Олег Лазовський.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2021 року державний Укрексімбанк надав гарантію компанії "Догуш" під виконання робіт за контрактом перед Службою автомобільних доріг у Полтавський області на понад 100 млн грн на строк близько чотирьох років, а вартість самого контракту на будівництво моста в Кременчуці перевищує 11 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-