У Києві вирішили захистити фасади від «дикої» реклами

У Києві вирішили захистити фасади від «дикої» реклами

Укрінформ
У столиці стартує виставковий проєкт соціально-освітнього спрямування «Розстріляний» Київ. Хроніка ХХІ століття», присвячений фасадам, зіпсованим через хаотичне розміщення на них реклами.

Проєкт організував Центр української культури та мистецтва за підтримки КП «Київреклама» та Київської міської держадміністрації, передає Укрінформ.

«Слово «розстріляний» невипадково обране як ключове в даному проєкті. Оскільки хаотичне, необдумане розміщення реклами залишає на фасадах будинків столиці глибокі «рани» від перфоратора. А кривдники фасадів не несуть жодної відповідальності за вчинену шкоду, оскільки нині законодавчо не закріплена відповідальність за таку діяльність», – повідомили організатори заходу.

Читайте також: Антимонопольний комітет просить Чернігівську ОДА прибрати з сайту рекламу Нафтогазу

До експозиції увійдуть 40 фотопланшетів, де буде наочно продемонстровано наслідки некерованої рекламної політики періоду сучасності в столиці України, а також – успішний досвід боротьби колективу КП «Київреклама» з цією проблемою. Фото будуть представлені за принципом порівняння «було» – «стало». Це дасть змогу зрозуміти значний об’єм зусиль комунальних та державних служб у боротьбі з агресивними проявами зовнішньої реклами в Києві, зазначають організатори.

Зокрема, відвідувачі побачать фото архітектурних пам’яток столиці, які постраждали внаслідок необдуманого розміщення реклами на їхніх фасадах. Також експонуватимуться фото окремих кварталів та вулиці, що належать до історичної забудови міста – одного з найдавніших та найбагатших архітектурно в Європі.

Читайте також: Сайти, що поширюють фейки, за рік отримали від реклами €213 мільйонів

Також у межах проєкту буде оголошено профільний конкурс для дизайнерів. Його метою є створення практичних пропозицій для державної програми, яка буде суворо регламентувати прояви зовнішньої реклами в Києві (у подальшому – у всіх українських населених пунктах).

«Мета проєкту – налагодження продуктивного діалогу між органами місцевої влади, підприємцями та фахівцями в галузі дизайну, реклами та архітектури, задля збереження та покращення унікального архітектурно-ландшафтного міського середовища столиці України», – йдеться у повідомленні.

Слоган проєкту: «ЗмінИ на краще!».

Захід відбудеться в Центрі української культури та мистецтва на вул. Хорива, 19-в, вхід вільний. Відкриття виставки відбудеться 5 березня о 14:00 (вхід на відкриття – лише за запрошеннями).

Фото "Київреклама"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-