Укравтодор офіційно звернувся до КМДА щодо добудови мосту на Подолі

Укравтодор офіційно звернувся до КМДА щодо добудови мосту на Подолі

Документ
Укрінформ
Укравтодор запропонував Київській міськдержадміністрації передати Подільсько-Воскресенський міст у Києві на баланс Державного агентства автомобільних доріг, щоб добудувати цей перехід.

Про це повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков на Форумі «Україна 30. Інфраструктура», передає Укрінформ.

За словами Кубракова, Подільсько-Воскресенський міст є складним інженерним проєктом, для реалізації якого у столичних служб може бути недостатньо досвіду. Натомість Укравтодор реалізує не один подібний проєкт.

«Якщо для КМДА Подільсько-Воскресенський перехід є унікальним складним об'єктом, то для Укравтодору це стане одним з подібних мостів, які ремонтуються та будуються за Національною програмою відновлення мостів», - сказав голова Укравтодору.

Він також зазначив, що подібні переводи мостів з комунальної власності у державну раніше вже відбулися із Запорізьким мостом та мостом через Сухий Лиман у Чорноморську.

«Запорізький міст - навіть більш складна конструкція з двома позакласовими мостами і 27 штучними спорудами і численними розв'язками. У 2020 році з незалежним технаглядом і іноземним підрядником він був «розморожений». За 9 місяців ми відкрили рух першим проїздом і частково розвантажили Запоріжжя», - розповів Кубраков.

Він також наголосив, що Укравтодор фондується під державні гарантії, що забезпечить стабільне фінансування будівництва.

Крім того, за словами Кубракова, подальше відтермінування з добудовою Подільсько-Воскресенського мосту щодня ​​збільшує його кінцеву вартість.

Читайте також: Цьогоріч Укравтодор відремонтує та збудує 150 мостів

Як повідомлялося, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що держава має намір долучитися до будівництва транспортної розв'язки на Дарницькому мосту та добудови Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-