СБУ запобігла протиправному відчуженню майна одного з київських заводів

СБУ запобігла протиправному відчуженню майна одного з київських заводів

Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала і попередила протиправне відчуження майна одного з київських заводів, яким володіє українська держава в особі Фонду держмайна.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що підставою для протиправного відчуження стали вимоги ГУ ДФС у м. Києві щодо стягнення заборгованості з підприємства. Внаслідок чого понад 6 тисяч м2 нерухомості, розташованих у центрі столиці, перейшли у власність приватної комерційної структури.

Задокументовано, що 5 об’єктів заводу були незаконно реалізовані через держпідприємство «Сетам» за понад 23,5 млн грн. За висновками експертів ринкова вартість таких об’єктів у рази більше.

Читайте також: СБУ викрила колишнього топменеджера Укрзалізниці на розкраданні понад 58 мільйонів

Зазначається, що через дії посадовців було не лише протиправно відчужено державне майно, а й, фактично, заблоковано можливість проведення приватизації підприємства, яке планувалось зі стартом великої приватизації в Україні.

Через злагоджені дії співробітників СБУ, НАБУ та Фонду держмайна Верховний Суд України у касаційній інстанції підтвердив протиправність відчуження майна заводу. Відповідними органами вживаються заходи для повернення до державної власності нерухомості підприємства і розблокування процесу великої приватизації.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності встановлених осіб.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-