Не лише проспект Бандери: УІНП готує апеляцію на рішення суду щодо перейменування вулиць

Не лише проспект Бандери: УІНП готує апеляцію на рішення суду щодо перейменування вулиць

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті подасть апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 28 січня про скасування перейменування низки вулиць Києва та підтримає Київську міську раду в суді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті інституту.

В УІНП нагадали, що суд скасував рішення Київської міської ради від 7 липня 2016 року № 559/559, яким вона перейменувала низку вулиць: вулицю Баумана на Януша Корчака у Шевченківському районі, вулицю Кутузова на Генерала Алмазова, вулицю Суворова на Михайла Омеляновича-Павленка, провулок Кутузова на провулок Євгена Гуцала (усі три – у Печерському районі), проспект Московський на Степана Бандери в Оболонському та Подільському районах.

Читайте також: ОАСК скасував перейменування проспекту Бандери - Київ готує апеляцію

«Йдеться не лише про проспект Степана Бандери, а про цілу низку вулиць, які були перейменовані на честь абсолютно різних історичних постатей – від військових Армії УНР, як от Олексій Алмазов та Михайло Омелянович-Павленко, до письменника-шістдесятника Євгена Гуцала та відомого лікаря, педагога й гуманіста Януша Корчака, який загинув від рук нацистів. Усі перейменування без винятку потрапили під рішення суду. Інститут готується подати апеляційну скаргу», - заявив голова УІНП Антон Дробович.

Він також провів паралелі з судовими процесами довкола перейменування проспекту Маршала Жукова на проспект Петра Григоренка у Харкові. «Ми вже мали рішення судів першої інстанції, які потім скасовують апеляційні суди», - зазначив голова УІНП.

Читайте також: Касаційний суд закрив справу щодо перейменування Кіровограда

В Інституті національної пам’яті також нагадали, що 5 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва вже скасовував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича. У відповідь на апеляцію, подану УІНП, Київською міською радою та Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», Шостий апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міської ради про перейменування цих проспектів. Проте суд першої інстанції не взяв цю постанову до уваги, хоча Київська міська рада долучила її до матеріалів справи в останньому судовому процесі.

Поки що рішення ОАСК від 28 січня 2021 року не набрало законної сили. Подати апеляцію можна впродовж 30 днів.

Як повідомлялося, заступниця голови КМДА Марина Хонда заявила, що столична влада готує апеляційну скаргу стосовно рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування перейменування трьох вулиць, провулка та проспекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-