На Майдані утворили «ланцюг солідарності» з протестувальниками у Білорусі

На Майдані утворили «ланцюг солідарності» з протестувальниками у Білорусі

Фото
Укрінформ
Близько пів сотні активістів у Києві на Майдані Незалежності організували ланцюг солідарності з білорусами, які виходять на акції протесту в Мінську та інших білоруських містах.

Люди з біло-червоно-білими прапорами вишикувались у центрі української столиці вздовж вулиці Хрещатик з боку Головпоштамту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів один з учасників акції, громадянин Білорусі Юрій Щучко, щонеділі у Києві проходять подібні акції солідарності, коли учасники йдуть маршем до посольства Республіки Білорусь в України, проте зважаючи на посилення українською владою карантинних обмежень, нині вирішили влаштувати саме “ланцюг солідарності”.

“Зазвичай ми щонеділі зустрічаємось на Майдані і йдемо до нашого білоруського посольства на вулицю Коцюбинського, 3. Але оскільки зараз локдаун, ми вирішили просто організувати ланцюг солідарності по всіх параметрах, яке встановлює українське законодавство до заходів: бачите, усі стоять через 1,5 метра, в масках”, - зазначив він.

Читайте також: Тихановська пообіцяла незабаром представити пропозиції щодо нової Конституції

Активіст підкреслив, що такі акції проводяться, аби “висловити свою солідарність з тими людьми, які лишилися на території Республіки Білорусь і досі борються з режимом Олександра Лукашенка”.

Сам Щучко розповів, що влітку брав участь у протестах у Білорусі, але був затриманий. За його словами, проти нього порушили кілька адміністративних і кримінальних справ, тому в кінці серпня приїхав до України й наразі мешкає тут.

Як повідомлялося, у Мінську та інших містах Білорусі із ранку 10 січня проходять локальні недільні акції протесту.

Читайте також: Європейське видання склало рейтинг найганебніших провалів кремлівських пропагандистів

Загалом у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

Фото Олени Литвиненко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-