Пам'ятний дзвін уперше пролунав на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві

Пам'ятний дзвін уперше пролунав на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві

Укрінформ
На алеї Героїв Небесної Сотні у Києві започаткували традицію бити у дзвін у дні народження загиблих під час Євромайдану.

Дзвін Музей Революції Гідності встановив наприкінці 2020 року, повідомляє Укрінформ із посилнаням на Суспільне.

"Ми започатковуємо нову традицію на алеї Героїв Небесної Сотні, щоб люди пам'ятали. Тому що ми побачили, що пам'ять людська плинна, нею легко маніпулювати. Попри дуже велику кількість заходів вшанування героїв Небесної сотні, ми бачимо, що відвідуваність цих заходів дуже падає... Ми намагаємося цю пам'ять зберегти живою. Видатних людей ми згадуємо не тільки у день смерті, а й у день народження", - зазначив директор Меморіального комплексу героїв Небесної сотні Ігор Пошивайло.

Читайте також: Справи Майдану: судитимуть колишніх прокурора і слідчого

Дзвін пролунав уперше на честь Олександра Бадери. Його дружина Світлана розповіла, що Олександра сильно побили 22 січня 2014 року. Жінка згадує, що того дня активісти пішли до Верховної Ради по вулиці Грушевського.

"Колону зупинили, сталися сутички, у яких і побили Олександра. Він обороняв хлопців від міліціянтів, його добряче відлупцювали, дуже побили, зламали пальці. Він тоді сам не міг добратися додому, Автомайдан його привіз", - розповіла Світлана Бадера.

Читайте також: Обвинуваченого у вбивстві лідера Євромайдану Черкащини випустили з СІЗО - рішення суду оскаржать

Вона додала, що до лікарні побоялися звертатися, тому що ходили чутки, що майданівців викрадали навіть з лікарень. Чоловік лікувався сам, а 28 січня 2014 року помер.

На його честь пролунало 66 ударів - саме стільки років було активістові. У дзвін могли бити всі присутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-