Протест ФОПів: за фактом травмування поліцейських відкрили справу

Протест ФОПів: за фактом травмування поліцейських відкрили справу

Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом травмування поліцейських під час акції протесту ФОПів.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Нацполіції повідомила у Фейсбуці.

"За фактом травмування поліцейських під час акції на Майдані Незалежності розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи правопорушників", - йдеться у повідомленні.

В поліції уточнили, що під час демонтажу правоохоронцями встановлених на Майдані Незалежності наметів на них накинулася група нетверезих чоловіків. Троє правоохоронців госпіталізовані із розбитими обличчями та забоями.

Як повідомляв Укрінформ, представники ФОПів проводять акції під стінами Верховної Ради і в центрі Києва з початку грудня. Вони протестують проти карантинних обмежень і фіскалізації малого бізнесу.

Читайте також: Акція підприємців на Майдані: поліція намагалася відтіснити протестувальників

Верховна Рада 1 грудня ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов’язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів. (№4439-д). 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Мітинг ФОПів у вівторок, 15 грудня, був наймасовішим. Вечері між мітингувальниками та поліцейськими сталися сутички при спробі останніх демонтувати намети на Майдані Незалежності. Поліція повідомила про 40 травмованих правоохоронців.

Наразі акція протесту на Майдані Незалежності триває. Мітингувальники мають намір залишатися там усю ніч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-