На виборах ректора університету Шевченка найбільше голосів набрав Бугров

На виборах ректора університету Шевченка найбільше голосів набрав Бугров

Оновлено
Укрінформ
У другому турі виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка найбільше голосів здобув проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє університет на своєму сайті.

Зазначається, що за Бугрова проголосувало 1839 осіб або 47,59% виборців. За опонента Бугрова Сергія Вижву проголосувало 450 осіб (11,65% виборців). Не підтримало жодного кандидата – 116 осіб (3% виборців).

Загальна кількість виборців внесених до списків становила 3864 особи, явка виборців – 2432 особи (62,94 %). Голосування проходило на шести дільницях із дотриманням всіх протиепідеміологічних норм, з 9:00 до 15:00.

Голосували всі наукові, науково-педагогічні і педагогічні штатні працівники університету, а також представники студентства та інших штатних працівників, обрані шляхом таємного голосування. На всіх шести виборчих дільницях за процесом голосування стежили спостерігачі від кандидатів.

Читайте також: Мером Рівного став ректор духовної семінарії

Як повідомлялося, другий тур виборів ректора КНУ ім. Т. Шевченка відбувся 4 грудня 2020 року. За результатами виборів першого туру в другий тур вийшли Володимир Бугров, який набрав 42,75% голосів і Сергій Вижва, який набрав 7% голосів.

Згідно з постановою уряду та статутом КНУ, у другому турі переможцем виборів вважається кандидат, який одержав на виборах понад 50% голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Однак, за Законом України “Про вищу освіту” ( ст.42), засновник або уповноважений ним орган, в даному разі Міністерство освіти України, має укласти контракт строком на 5 років з “особою (кандидатурою), яка набрала понад 50 відсотків голосів осіб, які мають право брати участь у виборах”. Таким чином, є суперечність між Законом та Постановою уряду і статутом КНУ. За неофіційною інформацією оргкомітет з виборів ректора звернувся до Міносвіти за роз’ясненнями і чекає на відповідь. Отримати офіційне підтвердження у вихідний у голови оргкомітету, першого заступника ректора Олега Закусила не вдалось.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-