Поряд з урядовим кварталом в Нацакадемії аграрних наук знайшли арсенал зброї

Поряд з урядовим кварталом в Нацакадемії аграрних наук знайшли арсенал зброї

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України виявила у Печерському районі столиці схованку з великою кількістю зброї, боєприпасів та вибухівки у будівлі президії Національної академії аграрних наук (НААН).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що в межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ проводили обшуки у трьох областях України для отримання додаткових доказів за фактами заволодіння посадовцями майном НААН. Керівництво Академії також підозрюється у легалізації майна, отриманого злочинним шляхом та отриманні неправомірної вигоди.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили документацію та речові докази, які можуть підтверджувати протиправні дії чиновників.

Читайте також: СБУ викрила міжнародний канал, яким переправляли російські деталі до вертольотів

СБУ виявила у центрі Києва схованку зі зброєю / Фото: СБУ

Крім того, в ході обшуків у центральному офісі Академії, розташованому поблизу адміністративних будівель органів центральної виконавчої влади, оперативники спецслужби виявили у підвальних приміщеннях установи арсенал військових засобів ураження. Правоохоронці вже ідентифікували та вилучили 4 РПГ, 2 автомати, майже 40 гранат РГД-5 та Ф-1, кілька пістолетів, 2 артилерійські снаряди та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Операція проводилася Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно з УСБУ у Миколаївській та Львівській областях, Головним слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-